camille claudel

benden yazar olmaz
oniks mermer kullanan lk heykeltraş olarak blinmekle birlikte 1864 ile 1943 yılları arasında yaşamıştır.

kadınların heykeltraş olmasına sıcak bakılmayan bir dönemde kendini ispatlamıştır.
eski türkiye sözlük
1864-1943 yılları arasında yaşamış heykeltraş ve grafik sanatçısıdır. fransa'nın kuzeyinde küçük bir kasabasında doğup büyüdükten sonra ailesiyle beraber 1881 yılında paris'e taşınmasının ardından academie colarossi'de heykeltraş alfred boucher'den özel dersler almaya başlamıştır. o tarihte kadınların, büyük sanat akademilerinde eğitim alması yasaktı, kız öğrenciler büyük sanatçıların özel atölyelerinde ders alıyordu. rodin'le de tanışması böyle oldu. bir grup genç kadın sanatçıyla birlikte rodin'in atölyesindeki heykel derslerine 1883 yılında katılmaya başladı. camille'nin üstün yeteneği ve etkileyici kişiliği onu diğer öğrencilerden ayırdı ve 'rodin''in gözdesi ve ilham kaynağı bu genç kadın bir süre sonra sevgilisi ve en büyük rakibi olacaktı.
rodin'in le olan yakınlaşması ikisi içinde bir dönüm noktası oldu. birlikte bir çok işe imza attılar. rodin bu tarihlerde büyük eseri 'cehennem kapıları''nı yaptı. camille'in etkileri açıkça gözlenen eserin büyük çoğunluğunun camille'ye ait olduğu rivayet edilir. cehennemin kapıları ilk değildir tabi, rodin sanatçının bir çok eserini sahiplenmiştir. bu süre zarfında yeteneği rodin'den çok daha üstün olmasına rağmen hep onun gölgesi altında kalmıştır. rodin'in kadınlara karşı olan kaba tavrı ve camille'yi kendine en büyük rakip olarak görmesi, şiddetli kavgalara sebep oluyordu. en sonunda bir yol ayrımına gelen camille, yoluna tek başına devam etme kararı aldı ve rodin'i terk etti. ama bu ayrılık camille için oldukça acılı bir dönemin de başlangıcı oldu. bu dönemde en büyük eserlerini verdi.

erken dönem işlerinde rodin'in etkisi görülmektedir. ancak rodin'le ayrıldıktan sonra sanatı, daha özgür kalmış klasik heykelden uzaklaşarak 'art nouveau''ya yaklaşmıştır. olgunluk çağı isimli eserinde rodin'le olan ayrılığınının tüm acılarını yansıtmış olan sanatçı ayrıca heykelde oniks materyalini ilk kullanan isimdir.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu