pet şişede su satışının yasaklanması

benden yazar olmaz
dicle üniversitesi`nden prof. dr. Hamdi Temel`in yaptığı araştırmada pet şişelerde kanserojen içeren kimyasal maddeler bulunması sonucunda san fransisco`da pet şişelerde su satışının yasaklanması olayıdır.

--- alıntı ---

Daha sonra biz bu pet şişeleri 8 gün kadar güneş ışığında bıraktık ve daha sonra 3 kimyasal maddenin yanında antioksidanlar ve butalat tolüen bileşiklerini de tespit ettik. Belli bir zaman sonra, örneğin 10 yıl sonra bu zararlı kimyasalların gerçekten vücuttaki etkilerini göreceğiz. Çünkü bu tip kimyasallar hem böbreklere zarar veriyor hem solunum sitemine, hem akciğere zarar veriyor ki belli bir zaman sonra da vücutta bunlar kansere kadar dönüşecektir. Örneğin geçen yaz, Amerika?nın San Francisco eyaletinde 330 ve 500 mililitrelik pet şişelerin yasaklandığını söylediler bizim yaptığımız çalışmaların bir sonucu olarak. Biz bu yaptığımız çalışmada içindeki kimyasalların bulunması kolay bir şey değildi. Şu an Türkiye?de ve Ortadoğu?da tek olan Lc ms ıt tof cihazı ile biz bulduk ki çok az oranda da olsa biz bu kimyasalların ne olduklarını laboratuvarımızda rahatlıkla bulabiliyoruz.

--- alıntı ---

şimdi buradan sormak istiyorum sayın yetkili: bu araştırma bizim ülkemizde oluyor da yasak niye ta elin amerikasında oluyor?
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu