sadece beyin kası çalışan insanın handikapı

benden yazar olmaz
insan evrimine aykırı olarak gelişen bir sistem olan kapitalizmin, beyaz yakalı olarak konumlandırdığı kimi insanların, sadece beyinlerinin çalışmasına yol açarak, bazı insanların böyle bir handikap yaşamalarına sebebiyet vermesidir.

metabolizmasal olarak insan, sadece akıldan ve düşünceden oluşmaz; kullandığı aklı ve zihnini taşıdığı bir beden ile yaşar. ama kimi insanlar, içinde yaşanılan çağın kendisini konumlandırması dolayısı ile, sadece beyinlerini kullanmak durumunda kalırlar.

vücutları, gerekli olan işlevlerini sağlayamayan, ancak beyinleri çok fazla efor sarfeden bu insanlar, belirli bir süreden sonra dengelerini kaybederler ve sağlıklı düşünemez olurlar. çünkü beden, uyumlu bir hareket döngüsü ile sağlıklı kararlar verebilen bir düzeneğe sahiptir; bir taraf fazla çalışır, diğer taraf eksik kalırsa; bu sağlıklı bir uyuma neden olmaz.

işte, bu beyin kası fazla çalışan ancak diğer vücut kası fazla çalışmayan insanlar, bir süreden sonra, mecburi olarak, bazı ilaçların bağımlısı olarak varlıklarını devam ettirmek mecburiyetinde olurlar. kapitalizmin geliştiği ülkelerde, psikolojik ilaç kullanım yaşının 6`lara kadar düşmesinin yegane sebeplerinden biri de budur.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu