cerattepe direnişi

kolibandi
şehre girişlerin kapatılması, başbakan düzeyinde açıklamaların yapılması, direnişin medyada gösterilmemesi gibi etkilerler etkisizleştirilmeye çalışılan direniştir.

1989 yılından beri kapalı galeri usülünde yapılacağına yönelik çalışmaların yapıldığını açıklayan direnişçiler başbakanın bunu yeni bir şeymiş gibi anlatmasını onun yanlış bilgilendirilmesine bağlamaktadırlar.

şimdiye kadar 3 firma değişikliği gören proje AKP`ye yakın cengiz inşaatın projeyi devralması sonunda çed raporu çevrenin katledilmesi vb. durumları tamamen görmezden gelir hale gelmiştir.

kapalı galeri usulünde çalışılacak olmanın yanısıra özel şirket tarafından yapılan başvuruda kapalı galeri bakır madeninin hemen yanında açık galeri altın madeni de olacağı belirtilmiştir.

yer altı zenginliğimiz var çıkartılması devletin kazancına olur diyenler için ise;

madeni devlet değil bir özel şirket açacak. buradan çıkarılacak madenin sadece yüzde 2 si devletin olacak bunun da yarısı işçi çalıştırdığı için firmada kalacaktır. bu durumda kazanan devlet değil cengiz inşaat olacaktır.
http://www.mynet.com/haber/guncel/cerattepeden-davutogluna-yanit-basbakani-birileri-fena-halde-isletiyor-2324203-1 http://www.diken.com.tr/artvinliler-davutoglunu-yalanladi-birileri-sizi-fena-halde-isletiyor/ http://www.millicografya.com/basbakannin-artvin-maden-projesi-hakkinda-dogru-sandigi-yanlislar/
kolibandi
haberlere başbakanın devreye girmesi ile çözülecekmiş gibi yansıyan direniştir.

oysa başbakan `bana anlatılan bilgiye göre` diye başladığı açıklamasında devreye girmiştir.

umarız başbakan milletin amına koyacağız diyenlerin değil yaşamı ve doğayı savunan halkların yanında olur.

görüşme bugün yapılacaktır. taraflar başbakan Davutoğlu ve yeşil Artvin derneğidir.
kolibandi
başbakanla yapılan görüşme sonucu mahkeme sonuçlanana kadar maden faaliyetlerinin durması sonucu duracağı düşünülen direniş.

şimdi o zaman başka bir soru doğmuyor mu?

o firma mahkeme sonucu beklenmeden mi saldırdı halka arkasında jandarmasıyla polisiyle.

peki mahkeme madeni tamamen durdurursa kesilen o ağaçlar ne olacak?
kolibandi
tam da beklenildiği gibi gelişmelerin olduğu öğrenilen direniştir.

şu an pasif durumdadır.

ama maden yapacağız diyenler boş durmamaktadır. mesela başbakanla görüşmelerin yapıldığı anda orman müdürü cengiz inşaata yer tahsis ediyormuş, mesela maden doğayı tahrip eder diyen hakimlerin görev yeri değiştirilmiş, mesela asker-polis hala cengiz inşaatı korumak için saha da bekliyormuş, mesela kente giriş çıkışlarda hala sorunlar yaşanıyormuş...

bir de direnişe katılanların Almanya`da eğitilmiş olduğunu iddia edenler çıktı.

işte böyle.

not: şu almanya olayı Star`da yazıyor isteyen bi baksın. sonra camları silersiniz. http://www.diken.com.tr/star-isigini-bu-kez-artvin-uzerinde-parladi-cerattepedekiler-alman-devsirmesi/
kolibandi
rte`nin yavru geziciler dediği insanların yürüttüğü direniştir.

rte`nin halkı değil cengiz inşaatı ne kadar sevdiğini gösteren direniştir.

halkını değil özel şirketi kollamanın ne demek olduğunu gösteren direniştir.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu