yanlışlıkla yapılanların halka kaçması

kolibandi
son dönemde efendim küçük bir hesap hatası denilerek öngörülen ile gerçekleşen değerler arasındaki farklılıkların ekonomik bedelinin halka ödettirilmesi durumudur.


(rakamları uyduruyorum)
misal körfez köprüsü. geçiş 35 dolar+KDV imiş. bunlar (siyasi iktidar) köprüyü yapan firmaya demişler ki bu köprüden yılda 10.000.000 araç geçecek. diyelim ki 200.000 araç geçti kalan 800.000 aracın parasını ben ödeyeceğim.


misal bu sabah radyoda duyduğum Kütahya havaalanı. demişler ki yılda 850.000 yolcu gelecek. yıl olmuş gelmiş 84.000 yolcu. kalanın parasını o firmaya kim ödeyecek sen tabii ki sen bir tanem. hemde anlaşmaya göre 20 yıllığına. ha bir de o havaalanının arazisinin kimden alındığı, işletmeninin kimler olduğu da önemli.

misal metrobüs : halk diyor ki çok kalabalık, binemiyoruz. yetkililer diyor ki efendim biz 150.000 kişi hesapladık ama 800.000 kişi biniyor. o zaman karneyle binsin insanlar metrobüse..


hayatlarında hiçbir hesaplarını doğru yapamamış gibi duran bu tiplerin yaptığı ve daha belki de bilmediğimiz milyarlarca türk liramız birilerinin cebine aktarılıyor. kim bilir?
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu