telefonla konuşurken el ile ağzı gizlemek

benden yazar olmaz
neredeyse hemen her gün karşılaşılmaya başlanan ve oldukça sıradanlaşmaya başlayan insan davranışı. desene, memleketin yarısı mafya ya da cia den olmuş da bizim haberimiz yokmuş.

bu hareketin gerçek nedenini öğrenmeden önce `galiba dişindeki sarılıkları gizlemek için yapıyorlar` diye düşünmüştüm, ama yanılmışım. bir gün, bir tv kanalında haberleri izlerken, `başbakanın eli ile ağzını gizleyerek telefon konuşması yaptığı` üzerine bir habere denk geldim. o zaman anladım bu davranışın gerçek nedenini. `e normaldir` dedim, sonuçta bir başbakanın bir dünya gizli konuşması olabilir. birkaç gün sonra, bir bakanı da aynı şekilde izledim. `e normaldir dedim, sonuçta bir bakanın bir dünya gizli konuşması olabilir...

günler günleri, aylar ayları kovaladı; başbakan, bakan, vali, il emniyet müdürü, kaymakam falan derken önüne gelen herkes telefonla konuşurken eli ile ağzını gizlemeye başladı.

misal, caddede bir hatun sevgilisiyle konuşuyor, diğer eli ile de ağzını gizliyor. hayır ben anlamıyorum ki bu aşk mossad ya da kgb tarafından mı takip ediliyor? ya da bu genç kızımız günde kaç posta b tipi amerikan filmi izliyor?

ama durun, şunu da unutmamamız lazım... biz gösterişe bayılan bir toplumuz. bir de, son derece paranoyak bir toplumuz. ve bu iki özelliğimiz birleşince, her aşkın cia tarafından takip edilmesinden daha normal ne olabilir ki? çünkü önemli insanlarız biz: 70 milyon olarak çok önemliyiz. heyt be, tükürsek dünya yerinden oynar.

(bkz: dudak okumak)
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu