savaş anlatır gibi maç anlatmak

benden yazar olmaz
futbol maçlarının eninde sonunda bir spor karşılaşması olduğunu unutan futbol spikerlerinin yıllardır bu insana attığı en büyük kazıklardan biridir...

kazıktır ve yazıktır çünkü sokaktaki insanın magandalık yapmasını engellemek istiyorsanız, önce milyonlarca kişiye seslenen bir insanın daha medeni ölçütlerde maç anlatmasını sağlayacaksınız. eğer bu kimseler anlattıkları şeyin bir spor karşılaşması olduğunun bilincine varamamışsa, biz buradan istediğimiz kadar `spor sevgi ve kardeşliktir` diyelim; hava civa; palavra...
fatura ise her zaman olduğu gibi kurşunları sallayan `maganda`lara kesilecek; hep aynı hikaye yani.
(bkz: şeytan ayrıntıda gizlidir)

özellikle milli ve avrupa kulüplerarası maçlarda ortaya çıkan bu spiker tipi, kendisine verilen emirler doğrultusunda(bu emri veren de medya patronlarıdır) maçın izlenme oranını arttırabilmek için izleyiciye gaz vermek zorundadır. tamam, çok fazla televizyon kanalının olduğu günümüz türkiyesi medya kurumları arasındaki rekabeti ve bu yüzden yapılan işin albenisini arttırma çabaları bir yere kadar mazur görülebilir. ama bunu yapayım derken spor karşılaşmasını sanki bir meydan muharebesi gibi anlatmanın ve bu söylemi milyonlarca insanın zihnine kazımanın lüzumu nedir?

`aslanlarım benim, haydi parçalayın şu blackburn defansını!` (gemileri de karadan geçirmelerini söyle olsun bitsin!)

`istanbul`da yapmışlardı bu çirkefliği. gene yapıyorlar. zamandan çalıyorlar. hakem inatla göz yumuyor olanlara.` (hadi bu bir yere kadar anlaşılabilir belki)

`yapma alpay, sen bize diğer maçta da lazımsın.` (yahu anlatsana arkadan müdahelenin sportmence olmadığını, sadece alpay`ın bize diğer maçta da lazım olması mıdır olay?)

... sadetle, toplumsal düzenin sağlığını üç beş kuruşa tercih eden bazı insan bozmaları suyun başını tuttukça; nah biter bu holiganizm; nah biter bu cinnet.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu