cümle sonuna noktalama işareti koymamak

eski türkiye sözlük
var ettiği anlamların yani cümlelerin sonuna ya yeteri kadar dilbilgisiyle yoğrulmamış olmaktan kaynaklanan bilgisizlik ile ya da umursamazlığı kendi doğası kılmış olmaktan ileri gelen özen göstermeme, dikkat etmeme, kendi bildiğini okuma özellikleri tarafından sarmalanmış olmasından sebeple, sözlüğün koyulu yazım kurallarından birisine yani; `cümle sonuna noktalama işareti koymak` dilbilgisi kuralına karşı gelen ve başlı başına kendi yazma dilini bilmeyen, yazar olma kriterlerine uymayan ve uymamakta inat etmesi neticesinde öpülmesi işten bile olmayan yazar kişisi davranışıdır.

öncelikle böyle bir yazar olunmazdır. yani; yazım kurallarından bihaber olup da sonra ben yazarım demek komiktir/komikliktir, insanı gülünç duruma düşürmektedir/düşürendir.

daha ilkokul sıralarında `türkçe` dersinde işlenen bir konu olmasından dolayı noktalama işaretlerinin, nereye neyi koyacağını yıllar sonra dahi bilemez bir biçimde gelişim göstermiş insanların türkçe özürlüsü ve türkçe dersinden başarısız insanlar oldukları yollu bir yargıya varmak gayet doğru olacaktır. yoksa bir insan ya da yazar neden bilmesi ve yapması gerekeni yani; cümle sonlarına cümlenin bitiş biçimine uygun noktalama işaretlerini koyma gereğini bilmesin ve bu gereği yerine getirmesindir ?

cümle sonuna noktalama işareti koymayanları uyaralım ve cümle sonlarına noktalama işareti koymak hususunda çok dikkatli ve duyarlı olalım.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu