28 mayıs 2016 sultanahmet fetih namazı

kolibandi
agd-mgv öncülüğünde örgütlenen namazdır.

Ayasofya müzesinin cami olarak ibadete açılması talebinin dile getirildiği namazdır.

sabahın dördünde görece geniş katılımlı bir namaz olmuştur.

aynı kitleyi zonguldak maden işçilerinin açlık grevine destekte de görmek isterdim.

ama 6. filoyu kıble bilip namaz kılanları gören bu gözler şimdiye kadar bu tiplerden hiç birini bir işçi eylemine destek verirken görmedi. İncirlik`in abd toprağı olmasına hiç ses çıkarmayan bu tipleri tecavüz haberlerinin yaygın olduğu bu dönemde tecavüzcüyü eleştiren tavırlarını görmedi.

her ne kadar yüz bulsalar da onlarda biliyor ki Ayasofya müzesinin cami olarak açılması için önce avrupanın, abd`nin ve hatta pek bir düşman gösterilen gizli devlet aşklarının gözardı edilmesi gereklidir.

bu yapılabilir mi?

kim bilir?

diğer taraftan Ayasofya müzesinin kilise olarak yapıldığı dolayısı ile o mimariye uygun olduğu gerçeğini göz önüne alırsak yarın öbür gün Ayasofya ilk görevi ile açılsın denirse ne diyeceğiz?

Ayasofya tarihi ve kültür özellikleri açısından müze olarak kalmalı ki hep bahsedilen hoşgörü olsun diyebilecek insanlar da vardır elbet. vardır da bu kadar özgürlük içinde kayboluyorlar.
http://thegodisnowhere.blogspot.com.tr/2010/12/6-filoyu-kible-bilip-neden-namaz.html http://www.alevizyon.com/haberler/6-filo-39yu-kimler-kible-yapip-namaza-durdu.html
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu