kadıköy anadolu lisesi

kolibandi
proje okul dayatmasına ve bu bağlamda öğretmenlerinin sürgün edilmesine karşı öğrencileri direnişe geçen okuldur.

neyse ki darbe olmadı,
neyse ki çok huzurluyuz.
kolibandi
proje okul dayatmasına karşı direnen öğrenci ve velilerin umuda umut kattığı lisedir.

bugün okul polis ablukasına alınmıştır. okul idaresi okul bahçesinde oturan öğrencileri sorguya almaya başlamıştır. yarın büyük efendileri de çıkar bir takım sıfatlar uydurur o güzel çocuklara, o güzel velilere...

o büyük! efendi de, onun pisliğinin kokusunu alarak yolunu bulmaya çalışan sürüsü de gelecek güzel günlerin ve o çocukların sağlayacağı aydınlık Türkiye'nin korkusuyla yaşamaya devam ededursunlar.
kolibandi
eli silahlı polislerin kapısında beklediği lisedir.

o çocuklar kimsenin projesi değildir ve olmayacaklarını da belli etmişlerdir.

proje ürünü olan zihniyet ve silüetler ellerini gençlerin üzerinden çeksinler.

http://www.mynet.com/haber/guncel/kadikoy-anadolu-lisesi-onunde-eli-silahli-polis-2679754-1
kismi yuk
sesi soluğu çıkanların lisesi.

yalnız değillerdir. geleceğine sahip çıkan tüm insanlık yanlarındadır. kimisi yeşili koruyanlar sıfatı ile yanlarındadır, kimisi gereksiz yanan ampulleri kapatanlar sıfatıyla, kimisi hayvansever, kimisi yardımsever... adları, sanları,yaşları, sıfatları hiç önemli değildir. hepsinin derdi aydınlık bir gelecek, mutlu bir türkiye ideali.

proje okulu denilen bu dayatmaya karşı liselerin, liselilerin yanında, direnişte olanların yanında bir çok insan vardır. lisenin kapısında silahlı polisler bekleterek ülkeyi ısrarla 12 eylül öncesi karanlığa çekmeye çalışanlara karşı barışçıl tavırları ile insan olanların yetiştiği ve sahiplendiği lisedir.
eski türkiye sözlük
kadıköy anadolu lisesi maarif koleji olarak eğitim ve öğretime başlayan ülkemizin altı okulundan biridir. kadıköy maarif koleji olarak 1955-1956 öğretim yılında, şimdiki yerinde eğitime başlamıştır.

kapusen tarikatı tarafından yapılan bir manastıra ait olan okulumuzun bulunduğu arazide, rahibeler tarafından 1. dünya savaşı sırasında kimsesiz çocuklar için okul açılmıştır.okul, istanbul' un işgali sırasında fransız kuvvetleri tarafından kapatılarak karmelit rahibeleri' ne verilmiştir.

1968-1969 yılında pansiyon binası, 1975-1976 yılında ise lise binası yapılmıştır. dört hazırlık sınıfı ile eğitime başlayan kolej, 1961-1962 ders yılında ilk mezunlarını vermiştir.

dünya ile ilişkilerini kesmiş olan karmelit rahibeleri' ne zamanın milli eğitim müdürü hayrullah örs tarafından maddi destek sağlanarak arazi ve binalar boşaltılmış, ankara ve istanbul yapı ve sanat enstitüleri tarafından restorasyonu yapılmıştır.

1968-1969 yılında pansiyon binası,
1975-1976 yılında ise lise binası yapılmıştır.
dört hazırlık sınıfı ile eğitime başlayan kolej, 1961-1962 ders yılında ilk mezunlarını vermiştir.
1968-1969 öğretim yılına kadar yabancı uyruklu öğretmenlerle eğitim ve öğretim faaliyetini sürdüren okulumuzda 1969-1970 öğretim yılından itibaren yurtdışında öğretimini tamamlamış türk öğretmenler göreve başlamıştır.
1991-1992 öğretim yılında hazırlık sınıfı iki yıla çıkarılmıştır.
2003-2004 öretim yılından itibaren 1 yıl hazırlık, dört yıl lise olmak üzere eğitim-öğretimine devam etmektedir.
kadıköy anadolu lisesi 2007-2008 öğretim yılında 45. dönem, 52. yıl mezunlarını vermiştir.

okulumuzda orta öğretim kurumlarının yeniden yapılandırıldığı 2005-2006 eğitim öğretim yılında da bir yıl ingilizce hazırlık sınıfı, 4 yıl lise olarak faaliyetini sürdüren eğitim kurumu olma özelliğini muhafaza etmektedir.
[/alıntı]


http://www.kadikoyanadolulisesi.k12.tr
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu