musul'u kurtarma operasyonu

kismi yuk
36 ülke askeri güçlerinin karşı ışide karşı başlattığı operasyondur. 2 gündür devam etmektedir.

yalnız haberlerde sunarken bile peşmergeler, şii milisler, sünni askerler ... yani bir sürü mezhep, etnik unsur vb. durum adları ile söylenerek, ışide karşı mücadele edenleri daha en başından bölerek bir sunum yapılıyor. sonra başta türkiye olmak üzere devletler "olası mezhep savaşını önlemek için" diye bölgeye saldırmayı kendilerinde hak görüyorlar.

rte'nin sözlerini çok tasvip etmemekle birlikte konu ile alakalı dün söylediği çok doğru bir söz vardı "abd 14 yıl önce bağdata gelirken hükümetten izin mi aldı?" dedi, evet bunu 14 yıl önce insanlar da söylüyordu ancak 14 yıl önce de abd nin yamağı olarak ıraka girme heveslilerinin kimler olduğunu gözlemleyebilecek yaşta olanlar bugün de aynı şeyi düşünmektedir. ırak'ın kaderi ırak halkının iradesinde olmalıdır. terör örgütlerine verilen uluslararası destekler çekilsin ve ırak halkı bin yılların coğrafyasında binlerce yıldır var oldukları gibi var olsunlar.

bölge üzerinden avuçlarını ovalayanların emperyalist dertleri halkları hiç ilgilendirmemektedir. halkların tek derdi özgür olmaktır. bugün musul sokaklarında mukavemet'in baş harfi olan "m" nin bir şifre olarak duvarlarda boy göstermesi tesadüf değildir.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu