irfan önürmen

eski türkiye sözlük
1958 yılında bursa'da doğan sanatçı. 1981 - 1987 yılları arasında mimar sinan üniversitesi, güzel sanatlar fakültesi, resim bölümü, neşe erdok atölyesi'nde eğitim gördü. sanatçı bugüne kadar birçok kişisel sergi açtı, karma sergilerde eserleri yer aldı.
sanatçı, içinde yer aldığı toplumu irdelerken karşısına çıkan görüntüyü değişen hiçbir şey olmmış gibi geleneksel yollarla tuvale resmetmiştir. kendine başkalaşıp, parçalanmış olan görüntüyü tekrar bir araya getirir.
sanatçının kağıt ve tül kullanarak oluşturduğu eserleri dikkat çeker. her bir parça sanatçının kendisine göndermiş olduğu bir not olmaktan ziyade, her biri önceden hesaplanmış karelerdir. yöntem olarak; insan ve toplumu gözlemek için tv ve gazete fotoğraflarına bakar. o, günümüz insanına ait şifrelerin ordan aktığını düşünmektedir.tv'den aldığı imgelerin kağıt üzerine yaptığı desenlerinin dışında ekran formatında tül katmanlarından oluşturduğu işleri de mevcuttur.
bu serilerin dışında gazete fotoğraflarından aldığı çıkışla yaptığı işlerde; töre cinayetleri ve kadına yönelik şiddet konusu vardır. kadınları sadece gazetede gördüğü küçük fotoğraflardan görmüşdür. bu işlerinde katledilme nedenleri farklı olsada onlar arasında şaşırtıcı bir ortaklık kurar. bunun nedenini açıklamaz ama artık içimizi garip bir hüzün de kaplamıştır.
irfan önürmen resim yapmaya başladığı yıllardan beri malzemeye olan ilgisi ile düşünülmüştür. hep resim yapma eylemi içinde olmasına rağmen son yıllarda yoğun bir şekilde gazete ile oluşturduğu entelasyonlar, tül ile yaptığı işler vardır. figür hiçbir işinde tam anlamı ile kaybolmaz. figür gerçekçidir, ironiktir, eleştireldir.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu