morgan le fay

eski türkiye sözlük
kral 'arthur''un ablasıdır. monmouthlu geoffrey, 'peri' gerçeğinin düğümünü çözecek olan kişi olarak işaret eder. büyü bir adada ikamet eden dokuz kız kardeşten oluşan bir gruba başkanlık eden bir rahibe olduğu kadar büyülü bir figürdür.
birçok kelt geleneğinde aşikar olan şudur ki; sadece büyülü diyarları kontrol eden peri kraliçesi değildir, aynı zamanda klasik literatüre göre şifacı ve mucize yaratandır. kimi tarihçilere göre 'tanrıça''nın dünyevi alameti olan bir rahibedir. diğer yazarlar ise 'morgan''ın ilahiliğinden uzak durmuştur.
'hristiyanlık' insanlaştırmış ve nihayetinde saygınlığını zedelemiştir. önceleri arthur'un hayatı boyunca onu iyileştiren cömert bir peri iken, sonunda böyle olmamıştır. ortaçağ hristiyanlığı bu cömert büyücü kadını asimile ederek daha ve daha fesat hale getirmiştir. en karanlık sanatları bilen kara bir cadıdır artık.
hristiyanların bir kısmının morgan karankterini anlamadaki başarısızlığı, erdemi yanlış biçimde yorumlamalarındandır. keltlere yahudi-hristiyan etnik yapı empoze etmişlerdir ve fikir ayrılıklarının kökünü kurutmaya çabalamışlardır. keşişler, kelt adetlerinin inançlarını yanlış anlamışlardır. dolasıyla morgan zorunlu olarak seksüelliğini anlatmak için cadıya dönüşmüştür.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu