bir tasfiye aracı olarak alan kirliliği

eski türkiye sözlük
eskiden devletler düşman olarak tarif ettikleri siyasal ideolojileri yasaklama yöntemini seçerlerdi. türkiye'de 'komünist parti' kurmak, nazım şiirleri okumak, kürtçe şarkı söylemek hep bu yüzden yasaklanmıştı.
ancak 21.yy ile birlikte bu tür yasaklamaların yerini, kirletme aldı. yani düşman görülen ideoloji yasaklanmıyor ancak kimi iletişim araçlarıyla kirletiliyor. burda bahsettiğim kirlilik örneğin bir yerde bomba patlatıp, işte bunu onlar yaptı şeklinde değil. bu da yapılıyor elbette.
ancak yeni olan, özellikle yazım dünyasında, o doktrini benimsememiş insanların, sanki benimsiyormuşcasına ahkam kesmeleri.
son aylarda marksizm üzerine bu yönde yoğun bir çalışma yürütülüyor. ezber bozma adı altında, marksizmin kimi yanlarının eskidiğinden vs dem vuruluyor. radikal gazetesinin radikal2 eki ve taraf gazetesi örnek olarak verilebilir. ayrıca radikal'in tartışıyorum bölümü tamamen bunlarla dolu.
marx'ın ateist olmadığından, marx'ın marksistlerden kurtulması gerektiğinden vs bahseden yazılar dolaşıyor ve sanki bunları yazan marksizmi kurtarmak adına bunu yapıyor. oysa amacın tasfiye etmek olduğu ortada. yani alan kirliliği artık bir tasfiye aracı olarak işlev görüyor. kitle iletişim araçlarındaki böylesine bir ilerleme düzen tarafından yeniden üretiliyor ve başka bir silah haline getiriliyor.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu