sürekli yaz saati uygulaması

kolibandi
artık saatlerin geri alınmayacağına dair uygulamadır.

eskiden enerjiden tasarruf etmek adına belirli bir dönem kış saati uygulaması belirli bir dönem yaz saati uyugulaması yapılmaktaydı. böylelikle gün ışından daha fazla yararlanmak amacına ulaşılmış oluyordu.

derken akp devreye girdi. el attığı her işi mükemmelleştirdiği gibi bu işi de mükemmelleştirmiştir. akp saatlerin geri alınması işlemini durdurmuş bundan sonra kış saati diye bir şey yoktur demiştir. tabi adamlar tek parti iktidarı dediği oluyor.

sonuç mu?

sabah işe gitmek için uyanıldığında zifiri karanlık oluyor. çoluk çocuk da o karanlıkta okula gidiyor çünkü okullar 07.15 de açılırken güneş 08.00 civarı doğuyor.

enerjiden tasarruf denmişti değil mi emonun açıklamasına göre elektrik sarfiyatı %6,5 artmış. ha geçen aya göre mi geçen yılın aynı ayına göre mi hatırlamıyorum.
benden yazar olmaz
esasında türkiye gibi enerji darlığı çeken ülkeler için mantıksız sayılamayacak türden bir uygulamadır.

yapılması gereken tek şey okul/iş saatlerinde bir ayarlama yapılması zorunluluğudur. sadece okul saatlerini ileri almak çözüm değildir. bunun yanında çalışan ailelerin çocuklarını okula bırakıp işe yetişme sorunu da yaşanacaktır.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu