15 temmuz'un pişirilip pişirilip sunulması

kolibandi
Türkiye'nin belki de ipten döndüğü tarih olan 15 temmuz 2016 da yaşananların artık abartılarak ve biraz da efsaneleştirilerek tekrar tekrar sunulması durumudur.

15 temmuzda insan gücü ile uhreviyat ya da manevi varlıklar olmadan tankların karşısına çıkarak onların durdurulabileceğini ispat edenler bugün olayı farklı taraflara çekmenin derdine düşmüşlerdir.

hepimiz biliyoruz ki çanakkalede 250000 şehit varken melekler geldi topları tuttu, ekmek şeklinde bulut askeri yuttu, aksakallı dedeler okaiyamaşikagumbambagumbamba şeklinde açıklamalar yapılıyordu. 15 temmuz da bunun böyle olmadığını ispat etti halk. şimdi meseleleri tekrardan o noktaya getirmeye çalışmak halkın yapabileceklerinin önüne geçmeye çalışmaktır.

iman gücü ile, x sevgisi ile, y komutu ile diye bir sürü şey söylenebilir ama o gün sokağa çıkanlar arasında imansız yok muydu? x i severken y den nefret eden yok muydu?

konumuza dönelim. şimdi bu darbe girişiminden sonra yapılan gösteriler, etkinlikler, tv sunumları, yeni çıktığı iddia edilen görüntüler, yöneticilerin 3 ifadelerinden 2 si artık öehh dedirtmeye başlamıştır. sorumlular bulunmalı ve en ağır şekilde yaptıklarının bedeli ödettirilmeli, darbecileri besleyenler destekleyenler, yardım yataklık edenler, onların bu kadar palazlanmasına sebep olanlar, fetöyü yıllardır anlatmaya çalışanları kötü ilan edip yıllarca toplumun linç etmesini sağlamaya çalışanlar, ne istedilerse verenler, onların ifadeleri ile tatmin olanlar, onlara ikna olanlar hepsi yargılanmalı. 3-5 işadamı,3-5 işçi,3-5 dergi-gazete,3-5 akademisyenle olmaz bu işler. olayın siyasi kanadına girilsin temizlensin bu pislik. yapılıyor mu bu? hayır. yok efendim x firmasının sayibi, y inşaatçısı, z manifaturacısı... bunlar da temizlenecek elbet ama mücadelenin kazanılması için öncelikle besleyen ve güçlendiren kanat olan siyasi ayağın kırılması, fetöye destek olmuş olan kim varsa hesap vermesi gerekmektedir.

bunlar yapılmadan işte yeni görüntüler deyip haber yapmak, sürekli şehitler üzerinden propaganda yapmak, yollar-köprüler-binalar vb. yapıların adlarını değiştirmek ya da onlara 15 temmuzlu pankartlar asmak ancak boğar insanı.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu