kanımızın yetmemesi kanımıza dokunuyor

eski türkiye sözlük
kızılay'ın tüyleri diken diken eden son reklam kampanyasının müthiş sloganıdır.

şimdi başlayalım iki kelam laf etmeye. basit düşünerek başlamak istiyorum her nedense. ülke nüfusumuzu bir hesap edelim. öyle küsüratlara filan gerek yok, hatta bir klişe işimizi fazlasıyla görecektir, yetmiş milyon. evet dile kolay yetmiş milyon hatta birde rakamla yazayım belki arkasındaki "sıfır"lar ne denli bir rakam olduğunu gözlere daha anlaşılır sunabilir, hazır olun yazıyorum, 70.000.000. dile kolay bir rakam. bir değil iki değil tam yetmiş milyon bir nüfusa sahip ülkeyiz. şimdi bu rakam olayını neden bu kadar uzattığıma gelelim. efendiler. 70 milyonluk bir ülkenin çeyreği kan verse (basit hesaplarla gidiyoruz) yaklaşık 35 milyon ünite kan çıkar hali hazırda. (bir bireyin verebileceği kan yaklaşık 3 ila 4 ünite olup bu hesapta 2 üniteden hesaplanmıştır) bu 35 milyon ünite kan ise uzunca bir solukta ve büyükçe bir yelpazede bizleri dizginleyebileceği gibi canlara can katacaktır...

gelelim vatandaşın üstüne düşeni yaptığına ve gerekli kanı sağlamak için birbiriyle yarıştığına *, böyle bir durumda kızılayın alması gereken önlemler gereğinden fazladır. çünkü kişi sayısının birden artması (öyle farzettiğimizden) gerekli şırınga eksikliğine yol açabilir. tabi hijyenize edilmemiş şırıngalar yüzünden hatta ve hatta bu şırıngaların kızılay tarafından geçenlerde kullanılıp gencecik bir insana hiv virüsünü kaptırdığını unutmamız gerekiyor. ha bu demek değil ki kızılaydan korkup kan vermeyelim, aksine kan vermeye giderken kızılayın kusurlarını sağda solda klavye kahramanlığı yapacağımıza yetkililere bildirmek hem bizler açısında hem kızılay açısından hemde bizim kanımıza ihtiyacı olan fertler açısından inanılmaz bir önem taşıyacaktır.

son olarak; kan vermekten çekinenlere ufak bir hatırlatma yapmak ister bu bünye. der ki yarın öbürgün (allah muhafaza) 1.derece akrabalarımızdan birisine kan lazım olduğunda yardımına o veya bu şekilde koşacak kızılay'a şu an yardım etmemek hangi izaha sığar. unutulmamalıdır ki "sevdik vermeden, sevdik alınmaz".
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu