başkumandan mustafa kemal atatürk

kolibandi
10 kasımda yapılacak Atatürk'ü anma törenlerinlerinden birini / bir kısmını iptal ettirebileceği söylenen kelime topluluğu.

Bursa Anadolu Kız Lisesi müdürü zehra Özbek'in TBMM nin en zor koşullarda Atatürk'e verdiği bu başkomutan sıfatını gizlemeye ve kullanacak olanları cezalandırmaya çalıştığı ifade edilmektedir.

bir öğrencinin yazdığı iddia edilen mektup aşağıdadır. umarım öğrencinin yanlış yönlendirmesidir. umarım Atatürk sayesinde okul müdürlüğü yapabilmekte olan, onun sayesinde insan değeri görmekte olan bir kadın bu hale gelmemiştir.

"“Bursa Anadolu Kız Lisesinde okuyan aynı zamanda Bursa Anadolu Kız lisesi Pansiyonunda kalan öğrenciyim. Okulumu severek ve büyük mutlulukla başladım. İki yıldır da çok mutluydum. Fakat bu yıl yeni okul müdürümüzün gelmesiyle huzuru, gülmeyi unuttuk. Bize ülkemizin geleceği olduğumuzu söylüyorlar, fakat düşünmeyin, sorgulamadan itaat edin diyorlar. Bir yanlışa itiraz ettiğimizde vatan haini oluyoruz. Son çare olarak yaşadıklarımızın bir özetini size anlatmayı istedik. Sizi, haberlerinizi yakından takip ediyor ve cesaretle bizi anlayabileceğinizi düşündük.
.
.
.
Okulumuz sosyal faaliyetler açısından oldukça başarılı bir okul. Bursa'nın köklü en eski en tanınmış okullarından. Yıl içerisinde çeşitli programlar hazırlar bunu öğretmenlerimize, velilerimize ve arkadaşlarımıza sunarız. Keyifle yaptığımız bu faaliyetler bu yıl müdüremizin önümüze çıkartılan engeller yüzünden kısıtlandı ve yapılanlarda da tedirgin ve mutsuzduk. Kıyafetlerimizden, sahnede sergileyeceğimiz program metnin içeriğine kadar herşeyi denetliyor ve müdüre hanımın istediği gibi olmak şartıyla yapılıyordu.10 Kasım programında ”'Cumhuriyetimizin kurucusu, başkumandan M.K.Atatürk' cümlesini kullanacaksanız programı yapamazsınız" diye uyarıda bulunmuştu.

8 martta kadın skeçlerimizi yapamadık.

Yıl sonu mezunlar gösterisi gösteri olmaktan ziyade birşeyler yapabilmenin onur kavgasına döndü. Bursa kız lisesinde kendi içimizde yapacağımız bir etkinlikte bale gösterici yapacak arkadaşlarımız bale kıyafetlerini giymelerine izin verilmediği için gösterisini yapamazken, bir arkadeşımız inanta ağlayarak taytla bale gösterisi yaptı.

.
.
Not. Size bu mektubu isimlerimizle yazabilmeyi çok isterdik. ama isimlerimiz yayınlandığında öğretmenlirimiz disiplinlik oluyorsa biz kesin atılırız.

Gerçi sizin için illa gerekiyorsa ben yanınıza bile gelebilirim. Lütfen bizi duyun.”

mektup çok uzun, isteyen buyursun okusun.
http://odatv.com/cumhuriyetin-kurucusu-baskumandan-ataturk-demeyeceksiniz-1106171200.html
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu