bir referans olarak bir bardak çay fiyatı

benden yazar olmaz
aile parası ile başka ilde okuyan pek çok öğrencinin haklı olarak zihninde yer alan referanstır.

efendim. çay fiyatından da referans olur mu demeyin. bal gibi de oluyor çünkü. malum, öğrenci milleti bir cafeye gitmeden önce mekandaki bazı fiyatları öğrenmek ister. öğrenmek ister ki, evdeki hesabı çarşıya uydurabilsin gittiği yerlerde. işin aslı, cebe giren para ile koskoca bir ay geçmek zorundadır öyle ya da böyle.

bunun da ötesinde, kimse itiraz etmesin kardeşim. `evde 10 dakikada` = `50 yeni kuruştan bile az bir ekonomik değere` demleyebildiğin çaya elin caf caflı cafesinde bir sigara paketinin yarı fiyatını vermek de harbiden bir mallık göstergesi. ona buna rezil olacağız diye korkmaya da gerek yok bunu haykırmak için. evet, esas referans alınması gereken şey de bu zaten. bir cafede içtiğin çaya cebinceki sigaranın yarı fiyatından fazla parayı veriyor musun ver miyor musun; esas ona bak sen. ha hiç mi gidip dışarıda oturulmaz, illa ki oturulur tabi. ama her Allah`ın günü sırf ortam var diye bir bardak çaya 5 lira vermek ciddi bir saflık göstergesi.

hayır, o verilen çay parasıyla evime go da alırım, tabu da alırım, müzik dersen alası var zaten. ama denilir ya, insan mal olmaya görsün işte.
bu başlıktaki tüm girileri gör
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu