uluslararası izmir kısa film festivali

at avrat braveheart
fransız kültür merkezi`nde başlayan her 5 kısa filmden 2 tanesinin iyi olduğu, 2 sene önceki kaliteyi ilk gün itibariyle yakalayamayan festival.

bazı filmler neden gösteriliyor akıl alır gibi değil. misal: sebepsiz isimli bir kısa film var. yönetmeni kerem kaban isimli, 40`lı yaşlarda birisi. yaşar üniversitesi`nde öğretim görevlisi olduğunu öğrendim. filmi bitti ve salonda hiç kimse bir şey anlamadı. kısa filmlerin zor anlaşılır, kafa yorulması gerekir durumundan ziyade anlattığı veya anlatmaya çalıştığı bir şey yoktu. arkadaşımla film bittikten sonra ne kadar saçma olduğu üstüne bir sohbet yaparken sunucu yönetmenin aramızda olduğunu söyledi. kerem kaban benim önümdeki sıradan kalktı sahneye çıktı. film hakkında soru sorulması istendi ancak kimse soramadı.

saç isimli bir kısa film var. yönetmeni ümit tayam. kendisi ege üniversitesi rts`de öğrenci. saç filmini izlemediğim için yorum yapamayacağım ancak sebepsiz denen filmi kazağımı koysam çeker. böyle bir durum olduğunda akıllara şu geliyor: izmir milliyetçiliği diye bir şey gerçekten var.
bu başlıktaki tüm girileri gör
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu