erdal eren

kolibandi
yaklaşık 12 -13 yıl önce i.ü. fen-edebiyat fakültesini polis basmış fakültede bilinen tanınan neredeyse tüm devrimci-demokrat ve yurtsever öğrencileri gözaltına almıştı. araya karıştırılmış, yanlışlıkla alınmış apolitik öğrencilerde vardı. yaklaşık 10-12 adet de faşist gözaltına alınmıştı.

devrimci öğrenciler vatan emniyet müdürlüğü alt katındaki nezarete alınmışlar kadınlar ve erkekler yan yana hücrelere alınmışlardı.

gözaltı işlemleri bitince herkes arkadaşlarını sorgulayıp eksik olup olmadığını araştırdı ve gözaltına alındığı bilinen herkesin o an hücrelerde olduğu anlaşıldı. derken kadın arkadaşların koğuşundan bir slogan yükseldi.

Erdal eren ölümsüzdür.

12 aralığı 13 aralığa bağlayan geceydi. belki de erdalın katledildiği saatlerdi bilemiyorum. düşünün ki 1980 yılında katledilmiş 17 yaşında bir gencin adı aradan geçen 23-24 yıl sonra bile coşkuyla ve umutla anılıyordu.

1980 in üzerinden 36 yıl geçti. Erdal'ın son bakışının saçtığı ışıkla insanlar aynı inanç ve coşkuyla devrime sarılıyorlar. insanlar Erdal'ın halk ve sınıf sevgisini kabullenip sınıfın o güzel günlere atacağı adımın heyecanı ile yürümeye devam ediyor.

katledilişinin 36. yılında Erdal eren kavgada yaşamaya devam ediyor.
bu başlıktaki tüm girileri gör
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu