elazığspor malatyaspor rekabeti

benden yazar olmaz
elazığ`a yapılması düşünülen bir fabrikanın malatya`ya yapılması ile başlar.

zamanla, bu düşmanlık futbol maçlarına da yansır. geldiği son noktada, bir elazığ yerel gazetesinde şu cümlelerle karikatürize edilmiştir:
(bkz: Rumlara Kıbrıs`ı değil Malatya`yı verelim)

---

vakti zamanında, bir dönemde, elazığlılar sahada çoğunlukla galip gelmesine rağmen tribünde sürekli mağluplardır.

ancak golün hası, elazığlı müslüm gündüz`ün malatyalı fadime şahin`e attığı goldür ve elazığ bu golle malatya`ya müebbed bir ceza vermiştir. bunun üzerine malatyalılar `aziz`in mamureti` ni yıksalar yeridir.

malatya`da oynanan bir maçta elazığspor yenmiş, malatyalılar da elazığ`lı taraftarları dövmüşlerdir. `yapmayın etmeyin` diye bu vahşetin yanlış olduğunu anlatmaya çalışan malatyalı bir amca da `la vurun bu da elazizli` nidalarıyla arada gümbürtüye gitmiştir.

maçın rövanşı için deplasmana giden malatyaspor`un taraftarları korkudan elazığ`a teşrif edemezler. teknik ekip bir otobüsle gider, maçı alır ve `ulan bunlar bizi kesin döver şimdi.` diye korkup bir an önce otobüse binip malatya`ya geri dönmenin hesabını yapar. fakat elazığlılar, misafirlerini bırakmaz, yedirir içirirler.

malatyalılar `yahu biz bu adamları eşek sudan gelen kadar dövdük, bunlar bize ikramda bulunuyor.` diye şaşırır. çorbanın ardından bizimkiler `allah razı olsun, e biz artık gidelim.` derler ama ev sahipleri `olur mu hiç? hele bi kebap neyim neyin öyle gidin.` der. kebabın ardından gitmek isteyen malatyalılara bu sefer de tatlı ikram edilir. `e biz gidelim artık.` deseler de çay içmeden kalkamazlar. ziyafetten sonra malatyalılar hemen geri dönmek ister ama elazığlılar bu sefer de `olur mu hiç? bizi size eşlik edelim otobüslerle.` derler ve de ederler. malatya ile elazığ sınırına yakın bir yerde bir dinlenme tesisinde elazığlılar bir ziyafet daha çekmek isterler malatyalı komşularına.

uzun bir ziyafetin ardından malatyalılar `e biz gidelim artık.` derler yine. ama elazığlılar `görülecek son bir hesabımız daha var.` deyip malatyalı sporculara bir güzel dayak atarlar. zavallılar elazığlıların ekmeğini yedikleri için ellerini kaldıramazlar. şehre geldiklerinde kendilerini yara bere içinde gören hemşehrilerine `yok bir şey, otobüs kaza yaptı.` deyip geçiştirirler ama otobüs sapasağlam kendileri ise ıskarta olmuştur, tabii kimse inanmaz buna. velhasıl elazığlılar centilmence intikam alıp, alkışı hak etmektedirler.
bu başlıktaki tüm girileri gör
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu