meslek yaşamında ilk önce almanca öğretmenliği yapmış ve 1966 yılında nanterre üniversitesi`nde henri lefebv ile çalışmaya başlamıştır. bertolt brecht`ten şiirler, peter weiss`ın tiyatro oyunlarını ve wilhelm e. mühiman`ın üçüncü dünya`nın devrimci cennetlerini çevirmiş olan yazar, ders ve konferans vermek üzere başta abd ve japonya olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine gitmiştir. nanterre üniversitesi`nde sosyoloji dersleri veren baudrillard, yirmi yıldan uzun bir süre başasistan olarak kalmış, profesörlük unvanını ancak 1990 yılında alabilmiştir.
günümüz düşün dünyasının en çarpıcı isimlerinden olan baudrilard, kitaplarında esas olarak simülasyon, yığınların zihniyeti, `öteki`, baştan çıkarma gibi konuları ele almıştır. üretimin, rasyonel bir etkinlik olmadığını ileri sürmüş; tüketicinin, reklam vb. yollarla aldatılmasını göz boyayıcı bir oyun ve hem üretimi hem de tüketicinin isteğini tehdit eden bir öğe olarak yorumlamıştır.
başlıcı yapıtları şunlardır: nesneler sistemi (1968, tüketim toplumu (1997), sessiz yığınların gölgesinde ya da toplumsalın sonu (1991), çaresiz stratejiler (1983), kötülüğün şeffaflığı (1995), siyah anlar (1999), kusursuz cinayet (1998).
kendisi post modernist olmadığını bir kaç defa açıklamış olmasına rağmen bilinmeyen sebeplerden dolayı hala post modern düşüncenin kuramcılarından diye anılmaktadır. baudrillard kendisini kuramsal nihilist ve terörist olarak tanımlamaktadır.