abigail hopper gibbons

crvna zvzda
1807 - 1893 yılları arasında yaşamış abd`li tarihçi, yazar. 1916 yılında yayınlanan ` osmanlı devleti`nin kuruluşu ` adlı eserinde şöyle bir tezi savunmaktadır:

gerçekte osmanlılar, müslümanlığı kabul etmiş yunanlı ve balkanlı slavlar ile türklerin bir araya gelmesinden oluşan yeni bir ırktır.

Osmanlılar, ancak Balkanlardaki fetihlerden sonra Anadolu`daki topraklarını genişletebilmişlerdir. Balkanlardaki fetihleri, tahrip ve yağma maksadıyla yapılmış bir akın değildir, belki planlı bir yerleşmedir. gibbons, Osmanlı aşiretinin küçük bir aşiret olduğunu; hatta Moğolların elinden kaçtıktan sonra Anadolu`ya gelişlerinde müslüman olmuş olabileceklerini; yeni müslüman olmanın heyecanıyla gayr-i müslimleri de zorla İslâmlaştırdıklarını, aslında kendi nüfuslarının az olduğunu, ancak dine dayanan yeni bir Osmanlı ırkı meydana getirerek yerli Rumları da yanlarına aldıklarını, harb esirlerinin İslâm`ı kabul etmesinin onlar için imtiyaz olduğunu ve kısaca Osmanlı Devleti`nin kuruluşunu yeni bir dinle yeni bir ırk ortaya çıkarmaya borçlu bulunduğunu açıklamaktadır.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu