türklerin sürekli olarak batıya gitme isteği

benden yazar olmaz
yazılı tarihin başlangıcından beri elimize ulaşan çoğu yalan yanlış bilgilere bakıldığında varılan sonuç. hunların avrupaya açıldığını, cengiz han (türk müdür, moğol mudur, hatta moğollar türk müdür değil midir ayrı konu...) `ın gobi çöllerinden kalkıp romanya önlerine kadar ilerlediğini, selçukluların horasan`da rahat edemeyip anadolu`nun kapılarını bizlere açtığını ve osmanlıların viyana önlerine kadar dayandığını görürüz... genlerimizin en derin kodlamalarına kadar işleyen bu içgüdüsel istek şimdilerde avrupa birliği`ne girmek isteği şeklinde vuku bulmaktadır; depreşmesine kendimizin bile fazlaca bir anlam veremememize rağmen milletçe gurur meselesi haline getirip bunca kastırışımızın sebebi de budur.
kolibandi
kavimler göçünden beridir var olan istek.

unutmadan söylemek lazım ki artık bilinen bir şey var ;dünya yuvarlaktır.
gorgoyth
doğuda gidilecek güzel yerler göremeyişimizin neden olduğu, genlerimize yerleşmiş hareket.
bir sebebi de japon denizi ve pasifik okyanusu olabilir.
beyaz baret
çinlilerle savaştıktan sonra ve çin seddi yapıldıktan sonra belki de artık batıya yönlenmemiz gerektiğini anladık, o yüzden doğudan ümidimizi kesmiş olabiliriz.(u: bunlar hep varsayım)
sararmisizmaritvefotograflar
dünyanın yuvarlak olmasından ötürü `hadi biraz gezelim` düşüncesiyle ortaya çıkmış istektir. tabi bakmışız, beğenmişiz, ooo güzel kızlar da var, hadi kalalım burada. (u: gülmesen de olur)
kolibandi
yüzyıllardır bize öğretilen bilgidir.

bu kadar istekle doğuya yönelseler şimdikinden daha çok batıda olacaklardı.
kolibandi
iklimlerin değişmesi, salgın hastalıklar vb. sebeplerle orta asyadan başladığı söylenen ve artık alışkanlık haline dönüşen istektir.

düşünün ki otlaklar, yaylaklar, meralar gidiyor ve akın akın göç ediyor atalarımız.

biz de 30 ekim 2015 tarihli resmi gazetede yayınlanan yönetmelik ile ot parası verilen mera ve yaylakların imara açılmasını konuşuyoruz.

yeniden başlamaya başlamış olan istektir aynı zamanda.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu