`vatanın her karışı kutsaldır` diye atıp tutan bünyenin kendisine doğu ataması çıktığında bunu sürgünden sayması ve bu atamaya burun kıvırması ile açıklanabilecek olan vatanseverliktir.
`kardeşim sen bile dışlarken kime ne anlatacaksın her karış hakkında` demek gerek böylelerine...
zaten böylesi, daha ilk atandığı gün torpil arayıp buradan kaçmanın yolunu arar. ama o vatanseverdir, belli bir kısım hariç.
doğu atamasını sürgün sayan vatanseverlik
öğrendiği vatan tanımını içselleştirememiş insanın sergilediği vatanseverliktir.
vatan millet sakaryayı ağzından düşürmeyen, askere gitmemek içinse yüksek lisans yapan kişinin yaptığı vatanseverlik örneğidir.
sağlam temellere oturmamış vatanseverliktir. aslında kesin yargı vermek için fazla karışık bir konu bu. samimiyetle ülkeye hizmet etmek isteyen bile etrafına bakıp onunla aynı motivasyona sahip olmayanları görerek etkilenebilir. `elalemin enayisi ben miyim?` sorusu burada kilit rol oynamaktadır. bu son derece insanidir. bir başka açıdan bakarsak vatanseverlik kavramını tam olarak hazmetmiş kişi bunlardan etkilenmez. maneviyatı sağlam olduğu için gittiği yolun doğruluğundan şüphe etmez. ama böyle olmak da kolay değil zaten. şahsen kimseyi de bu kadar idealist olmadığı için suçlamam. insan zaten kusurlu varlıktır. fazla erdem beklememek lazım.
doğu atamasını sürgün diye veren devletin yaptığıdır. eniştem haiti türkiye konsolosluğu yakın koruması iken cemaate yakın olması nedeniyle görev yeri van olarak değiştirildi. bilindiği üzere birçok kişinin de ``tayini`` doğuya çıktı. bu vatanın her karış toprağı kutsaldır ancak bazı yerleri daha kutsaldır.