pahalı olan her şeyin kaliteli olduğunu sanmak

kolibandi
yurdum insanının genel kanaatidir.

hele hele hiçbir şeyden anlamayanların sadece parası için bir ürüne değer verdiğini bilmek ürünü pazarlayana saygıyı, almaya kalkana yergiyi helal kılar.
benden yazar olmaz
üretim tüketim süreçlerinden haberdar olmamak yüzünden oluşabilen sanrıdır.

şöyle ki: diyelim ki siz adana`da yaşamakta olan bir insan olun ve bir süpermarkete gittiğinizde 2 ayrı firmanın ürettiği mısır konservelerini yan yana görmüş olun. bu mallardan biri bursa`dan, diğeri gaziantep`ten gelmiş olsun. malların aynı kalitede ve aynı maliyetle üretilmiş olduğunu varsaydığımızda gaziantep`ten gelen ürün daha ucuz olacaktır. bunun nedeni gaziantep`in adana`ya daha yakın olması, dolayısı ile nakliye masrafının daha az olmasıdır. ama biz ne yaparız, gider daha pahalı diye bursa`dan gelen malı alırız.

sadece bu kadarı da değil... ama sadece kısa bir örnek olsun istedim. bir malın toptan almanın daha ucuza gelmesi, işçi ücretlerinin düşük olması, marka ve patent hakkı maliyeti gibi konulara hiç girmedim.
leonardo
İçinde yaşanılan toplumun bize kattığı gereksiz kurallar veya sanılardan bir tanesi.

Bence Bim`in Le Cola`sının bu konuda hakkı büyük. Coca Cola ile arasındaki fiyat farkının kaliteye vurumu `ucuz mal alacak kadar fakir değilim` felsefesini benimsememize yol açtı. Sağol Bim.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu