baba biz orhan'la sevişiyoruz

benden yazar olmaz
yeşilçam`ın en çok kullanılan kalıplarından biri.

ne zaman ki bir kız babasına evlenmek istediği çocuktan bahsedecek olsa olaya direk bu cümle ile girer yeşilçam`da. hayır, şimdi düşünüyorum da bir kız gidip babasına bu cümle ile hitap etsin... eyvah eyvah...
gorgoyth
yeşilçam`ın halktan kopuk oluş mertebesini ortaya çıkaran repliktir. yeşilçam`ın halkın ahlak değerlerini bozmak üzere bazı stratejileri özellikle kullandığı ve kültürümüzü aykırı davranışları normalleştirmeye çalıştığı da öne sürülebilir.
sararmisizmaritvefotograflar
eski zamanlarda `sevişmek` kavramı, dil bilgisi açısından incelendiği zaman sözcük köküne (u: sev) işteşlik eki getirilerek oluşturulduğu için, yani `birbirini karşılıklı sevmek` anlamında kullanıldığı için pek de sorun olmayandır. örneğin peyami safa romanlarında sıkça karşılaşabiliriz sevişmenin, iki insanın birbirini sevmesi anlamına geldiğiyle. ancak bu sözcüğün önceden kullanılan anlamıyla şimdiki anlamını karşılaştırınca ortada toplum olarak bir maddeye yönelme, soyut olanları unutma veya önemsememe gibi bir acı yönelim de var. ne yazık ki.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu