1994 yılında ortaya çıkan bir avrupa-abd ortak projesidir. istanbul başkentli içerisine avrupa ve abd için sıkıntılı ve bir türlü yönetimi altına alamadıkları orta doğu ülkelerini ve balkanlarda avrupa`dan saymadıkları ülkeleri alan; böylelikle tek merkezden koca bir coğrafyayı yönetebilecekleri federatif bir sistem. bununla ilgili haritalar bile yayınlanmıştır. raflarda hala yerini korumakta olan proje yakın zamanda hortlamak üzeredir.
yakın doğu avrupalıların hala avrupa`dan görmedikleri ülkeleri içine alan bölgeye kendini has avrupalı gören milletler tarafından verilen addır. avrupa birliği üyesi olmayan ve geçmiş hatta yakın tarihte bile hala maşa olarak kullanılan avrupa birliği üyesi bazı ülkelerin (yunanistan)(bulgaristan) bulunduğu bölgeye verilen addır. o kendini beğenmiş cemiyetin hemen yakınında doğusunda olmasından dolayı bölgeye yakın doğu denmektedir.
asya kıtasının orta batısınıda yer alan bölgedir. adında neden doğu vardır diye düşünüldüğünde cevap `nerenin doğusunda` diye düşünüldüğünde gelir: avrupa`nın doğusunda lduğu için. peki neden yakın değil de orta doğu diye düşünüldüğünde ise hala balkanları avrupa`dan saymadıkları için o bölgeye yakın doğu; türkiye, suriye, iran, ırak, lübnan, israil, ermenistan, azerbaycan, afganistan, pakistan, kırgızistan, türkmenistan, özbekistan gibi ülkeleri içine alan bölgeye de orta doğu demişlerdir ve tüm dünya da bunu böyle kullanagelmiştir.
Gary Moore adlı efsane blues ve rock n roll gitaristinin naçizane eserlerinden birisi olmakla birlikte bir gün trt spikerinin bu klibi yayınlarken `Türkçesi ile bluzunu hala saklıyorum` diye tanıttığı şarkıdır.
Afrikalı kölelerin (bu tabirden nefret ediyorum ama Amerikalı ve Avrupalılar yaptı bunları) zorla çalıştırılırken stres atmak için kendi aralarında eğlenirken yaptıkları kendi halk müziklerinin genel adı. kelime anlamı hüzün, acı, üzüntüdür. kimi kaynaklara göre Fransa`da ortaya çıktığı söylense de gerçek Muddy Waters`ın Fransa ziyaretinden sonra Fransızların blues ile tanışmasıdır.
`white sea`, `one münit` gibi bir diğer rte fiyaskosudur.
birçok insanin sorduğu soruların genellemesiyle oluşturulmuş web sitelerinde yer alan gerekli bir bölmedir. yalnız ne hikmetse cevabı orda olan kullanıcıların değil daha çok sorusunun cevabı orda olmayıp fellik fellik çözüm veya cevap arayan kullanıcıların kullandığı sekmedir.
İstanbul`daki mitingin yapıldığı arazinin yüzölçümü değerlendirilmesi sonucunda (1 m^2 `ye 4 insan) başbakan Erdoğanın dediği gibi 1 milyonun üzerinde değil ancak 200 bin civarında insanın bulunabileceği gerçeğinin ortaya çıktığı `karşı miting` veya `siz, biz` algılamalarına vurgu yapılan bir mitingler serisidir.
çoğu insanın bilgisayarında veya harici disclerinde çok büyük yer kaplayan ama çoğu da kullanılmayan bir birikintidir.
Bazen sosyo-ekonomik olayların bile önüne geçebilen endüstriyel spor dalıdır.
Türk halkının büyük kısmının kıvanç içerisinde izlediği ama bir kesim için de türk dizileri gibi birçok sahnede uzun uzadıya diyalog, mimik, söylem, görüntü vb. gibi bölümlerle doldurularak heyecanı istenmeden azaltılmış önemli bir filmdir. Adından dolayı üstlendiği sorumluluğu pek yerine getirememiştir. Ancak sadece fragmanıyla bile Yunan halkının tepkisini çekmeyi başaran filmdir.
türk basınının geldiği noktadır.
izmir`in göztepe`den bakıldığında karşıda kalan bölümüdür.
Türkiye`nin en modern şehridir. Modernlik düşünülürken tüm kıstaslar ele alınıp `ama İstanbul`un şusu daha iyi`, `Ankara`da şu var yahu` şeklinde çıkışlar anlamsız olacaktır.