confessions

gorgoyth

- Yazar -

  1. toplam entry 665
  2. takipçi 0
  3. puan 10396

konya

gorgoyth
en çok içki tüketildiği yanlış bir tabir olsa da yüzdeye vurulduğunda nüfusuna oranla en çok içki tüketen ildir.
halkı acayiptir. ikiyüzlüdür. cimridir. ayrıca biraz da salaktır. bunlar gereksiz hakaretler değildir çünkü okumak yerine düşünmeyi severler, esnaflık anlayışları ve ticaret zekaları sadece `bulduğun parayı sakla` dan ibarettir. ayrıca yobaz oldukları ne yazık ki bir gerçektir.

içgüdüsel mantık

gorgoyth
İçgüdüsel mantık; bilinçaltımızın bize haber vermeden aldığı kararlardır. Sezgilerimizin gördüğümüz, duyduğumuz, bildiğimiz her şey hakkında daha önceden bize işlenmiş değerler ve ön yargıları kullanarak hazırladığı çok kademeli elekten geçirerek takıldığı kademede ki tecrübelerimizi o an ki hislerimizle sentezleyip kültürümüze endeksli verdiği kararlar bütünü. Genellikle basit olurlar. Bir kişiyi gördüğümüzde daha ona bakarken sezgilerimiz evet veya hayır der. Gayesi bizi korumak olduğundan iç dünyamız sağlamsa doğru kararlar olmaları muhtemeldir. Ayrıca;
(bkz: İstisnalar kaideyi bozmaz)

ingilizce konuşurken telaffuza takılmak

gorgoyth
Türkiye`de yaygın görülen sosyolojik hastalıktır. Bütün milletler İngilizceyi kendi aksanlarıyla konuşurken bizim aksansız konuşma gayretimizdir. Bu konuda okullarda öğrencilere artistik taslamak için öğrencileri ders esnasında ezen öğretmenlerin payının da yüksek olduğu şahsi kanaatimdir.

ayıp

gorgoyth
Ülkemiz insanlarının tüm dünya insanları gibi otokontrol için geliştirdiği minimal davranış şablonu olabilir. Sınırları esnek, durumdan duruma değişiklik gösteren, insanın kültürünü ne ölçüde hazmettiğini yansıtan bir kavramdır. İslamiyet ve kültürel zenginlikten ötürü bizde gelişmişlik gösteren sistematiktir.

pirinç rakısı

gorgoyth
Rakı teknik olarak şeker ihtiva eden bitkilerin ( çoğu bitkinin ) suyunun fermante edilip damıtılmasıyla üretilir. Her türlü sebze meyveden üretilebilir. Bizim rakı olarak tanıdığımız içkinin temel özelliği anason esansıdır. Türkiye`de üzüm ve pancar, Arap toplumlarında hurma, Doğu ve Uzakdoğu`da pirinç, Bulgaristan`da erik, Rusya`da darı gibi bitkilerden yapılmaktadır.
Gayrimeşru olarak ülkemizde de kayısı, karpuz, kavun gibi sebzelerden yapılır. Güney ve Güneydoğu bölgelerimize mâl olmuş boğma rakının su ve şekeri karıştırmak suretiyle şerbetten yapılması da mümkündür.
Ayrıca;
(bkz: Getirin o kediyi)

teravih namazı

gorgoyth
Nasıl kılınacağı tarihte neden kılınması gerektiğinden daha fazla tartışmaya neden olan ibadettir. Sunniler için bir dönem propaganda dönemi işlevi görmüştür.

getirin o kediyi

gorgoyth
Kamu genelinde kullanılan bu replik aşağıda ki fıkradan yola çıkar.

Bilim adamları 3 fare üstünde 3 ülkenin içkilerinin etkisini test ediyorlarmış.
Fransız içkisini içen fare küt düşmüş.
İngiliz içkisini içen fare de küt diye düşmüş.
En son fareye Türk rakısı içirmişler, fare biraz sallandıktan sonra haykırmış:
-O kedi buraya gelecek!

49 rehine karşı 49 tank

gorgoyth
Türkiye devletinin resmi olarak kabullenmesinin imkansız olduğu lakin hükümet kanadının daha önce uyguladığı dış politikaya dayanarak mümkün olduğunu düşündüren mevzudur.
Mesele uygulanan politika değil, tutarlılıktır. Ülkeler uluslararası tabanlarda tüzel kişilik olarak görülebilir. Bunun sonucu her ülkenin uyguladığı politika doğrultusunda şekillenen bir kişilik grafiği çıkarılır. Bir ülkenin muarızı olan başka bir ülke, muarızı olduğu ülkenin kendi aleyhinde ki dış politikasını elbette normal karşılayacaktır. Böylece her ülkenin dış politikada ve eylemlerinde çizeceği bir istikamet belirlenmiş olur. Buda belli ülkelerin başka belli ülkelerle dostluk kurmasını sağlar çünkü bildiğimiz üzre ülkelerin dostlukları çıkarların paralelliğine bağlıdır. Ülkeler, hükümetler değiştikçe dış politikalarında köklü değişiklikler yapmazlar İngiltere`nin veya İspanya`nın dış politika geçmişini araştırabilirsiniz.
Yukarıda belirttiğim sebeplerden ötürü ülkelerin kişilikleri olduğunu bir gerçek olarak ele alırsak; bizim dış politikamızın sorunu yanlış olması değildir. Bir dış politikaya yanlış demek etik değildir. Hükümet yanlısı insanlar bu politikayı doğru olarak görüyor ve oy veriyorsa bize saygı duymak düşer. Mesele uygulanan politikada tutarsızlık olmasıdır.
Başka bir deyişle; mesele, ülkemizin kişiliksizleştirilmesidir.
IŞİD gibi bir serseri mayının eline silah verilmesi belki İngilizlerin Orta-doğu olarak adlandırdığı ülkemizin güney ve güney-doğusunda kalan bölgenin sürekli karışık olmasını isteyen ülkeler için güzel bir hamledir. Belki de bizim muhakeme yeteneği zayıf, cahil kamu zihniyetimizle anlaşılmayacak şekilde ülkemiz için de yararlı bir hamledir. Fakat bizi kişiliksiz hale getiren hamle konumundadır çünkü daha önce ABD`ye müttefik ismini veriyorduk.
Dış politikamızda bunun gibi tutarsızlıklar epeyce bir fazladır. Aşağıda bir kaç örnek görebilirsiniz. Bunun sonucunda ülkemiz kişiliksizleştirilmiş, itibarsız bir hale gelmiştir. Gerçek müttefiklerimiz dahi bizden şüphe duymaya başlamıştır. Hükümetin daha önce ki hükümetlerin tüm dış politikalarına kafa tutması konusu başka bir başlığın konusudur.

(bkz: Bir devlet başkanıyla önce tatile çıkıp sonra terörist ilan etmek)
(bkz: Kardeş millet dediğimiz ülkenin düşmanıyla dostluk maçı yapmak)
(bkz: Milyar dolarlık M-60 modernizasyonunu verdiğimiz ülkeye `van minüt demek`)
(bkz: BOP eş başkanı olduğu iddia edip Orta-doğunun bütünlüğünü savunmak)

Bunlar da konuyla alakalı bir kaç örnek.
dubai vize izmir masaj izmir masaj salonu